עבודה בפורטוגל

ויזות בשגרירות

החל ממרץ 2006 ההרשמה והראיון לקבלת ויזה לארה"ב נעשית אך ורק דרך אתר השגרירות כל המידע לגביי ההליך נמצא באתר זה הליך מעט מסורבל אך מקצר ומיעל את התהליך בכללותו, מונע שעות המתנה יקרות בתורים משתרכים בשגרירות, הוזלה במחיר בהעדר דמי תיווך של סוכנויות הנסיעות.

החל ממרץ 2006 ההרשמה והראיון לקבלת ויזה לארה"ב נעשית אך ורק דרך אתר השגרירות כל המידע לגביי ההליך נמצא באתר זה הליך מעט מסורבל אך מקצר ומיעל את התהליך בכללותו, מונע שעות המתנה יקרות בתורים משתרכים בשגרירות, הוזלה במחיר בהעדר דמי תיווך של סוכנויות הנסיעות.

הכנות חשובות לפניי הראיון

  1. הוצאת דרכון ישראלי במידה ואין\דרכון בתוקף לפחות לעוד שנה מהתאריך המשוער לכניסה לארה"ב.
  2. הרשמות באתר וקביעת תור לראיון  תשלום בכרטיס אשראי[12$] או לסירוגין תשלום בבנק הדואר וקבלת קוד[ 14 $] בשגרירות בת"א  לחץ כאן לאתר השגרירות או בקונסוליה בירושלים לתושבי ירושלים הגדה המערבית, ההתנחלויות ועזה לחץ כאן לאתר הקונסוליה בירושליים.
  3. תשלום האגרה להגשת טופס בקשה לויזה בבנק הדואר 480 ₪ במזומן בלבד[לא לשכוח לקחת תדפיס קבלה! ].
  4. תצלום 5X5 של מגיש הבקשה.
  5. המצאת מסמכים רלוונטיים לבקשה שיהוו הוכחה לכוונתכם .
  6. הגשת בקשה דרך אתר השגרירות  וקבלת מועד לראיון [באינטרנט מקבלים מועד ישר עם ההרשמה לפי נוחיות הנרשמים] .
  7. ראיון השגרירות ארה"ב בת"א או קונסוליה בירושלים  עפ"י המועד והזמן שנקבע מראש.

מי מחויב בהוצאת ויזה?
כל אדם המחזיק בדרכון ישראלי ושאין לו דרכון נוסף מארץ שמאפשרת כניסה ללא ויזה כגון חלק מארצות אירופה וקנדה, חייב להוציא ויזה על מנת להיכנס לארה"ב.

כמה זמן אורך שלב הוצאת הויזה?
לאחר שעברתם את הראיון  בשגרירות, אם עברתם אותו בהצלחה יודיעו לכם שעליכם להשאיר את הדרכון במקום לטובת הנפקת הויזה בדרכונכם הליך שלוקח מס´ ימים. עקב הקיצור המשמעותי בהליכים כל הפרוצדורה לא תעלה על שבועיים.

 הראיון
לא קיימת איזו שהיא נוסחה שאם תפעל על פיה תקבל את הויזה, מטרת הראיון בשגרירות היא לוודא שאין בכוונתכם להשתקע בארצות-הברית. והם עושים זאת על ידי ראיון בכדי להשתכנע שאכן אתם מתכוננים לחזור לארץ. ובנוסף על פי בבדיקת הנתונים שהגשתם עם הטפסים: הכוונה למקום עבודה יציב, ילדים ומשפחה בארץ, חשבון בנק ובית. להזכירכם על הפונים חלה החובה לספק לקונסוליה את כל המסמכים הרלוונטיים, המוכיחים את כוונתכם לחזור לארץ.

החיצוניות בהגיעך לראיון חשובה לכן –
1. דאג להופיע בלבוש נאות נקי ומסודר.
2. להקרין בטחון עצמי ולזכור שמדובר רק בראיון לקבלת ויזה ולא יותר.
3. יש להשיב למראיין\נת תשובות ענייניות לא להתחכם ולא לענות תשובות ציניות
4. כדאי להגיע לראיון לאחר שאכלת ושתית דבר מה דבר שיכול לתרום להרגשה רגועה. לזכור שמדובר בראיון
    לויזה סה"כ.

רוב הנדחים הם- כאלה שלא הצליחו בראיון לשכנע שאכן הם מתכוננים לשוב לארץ או שלא סיפקו את המסמכים שיוכיחו בצורה מספקת שאכן מתכוונים לחזור לארץ או בעלי עבר פלילי, בעיות סמים וכד´. הנהנים מיחס מיוחד הם החרדים. מכיוון שבשגרירות מאמינים שהנחת היסוד שיחזרו לקהילות בארץ בסופו של דבר.

איזה מסמים צריך לצרף לבקשה לויזה?
מי שעבד ב-3 חודשים האחרונים ייצרף 3תלושי משכורת וכן אם יתאפשר לו יצרף מכתב מהמעסיק שבכוונתו לחזור לאחר תקופת הביקור בארה"ב ולעבוד באותה העבודה.
מי שנימצא בעת לימודים בארץ או מתכוון להתחיל ללמוד לאחר חזרתו יצרף מסמך מקורי וכן קבלות המאשרות ששולם שכר הלימוד, או כל קורס הכנה לאוניברסיטה, או ללימודים, כגון פסיכומטרי.

מה עושים במקרה של ויזה בתוקף בדרכון שלא בתוקף?
פשוט מצרפים את הדרכון הישן עם הויזה לדרכון החדש כך שהישן ישמש לטובת הצגת הויזה בלבד בעת השהיה בארה"ב.

מה עושים לגביי יצאה דחופה לארה"ב?
אפשר להגיש בקשה דחופה לפנות דרך אתר השגרירות הבקשה תיבחן ואם תמצא סיבה לפקפק בטוהר הבקשה היא תתקבל בדחייה לכן יש למצוא סיבה אמיתית ובדחיפות שתשכנע את נשי השגרירות.
 

לגבי חיילים משוחררים-
גם במקרה זה יש לשכנע שאכן אתם מתכוננים לשוב לארץ (בנוסף לאישורים הנדרשים באם תוכלו להציג אישור רישום ללימודים שיכול גם לעזור). כמובן שאדם שמיום שחרורו עבר זמן רב יחסית ולא עבד בעבודה מסודרת, או שלא למד תקופה ארוכה לאחר הצבא - יתקל בקשיים בקבלת ויזה.

מה עושה מי שבקשתו לויזה נדחתה?
ניתן להגיש בקשה מחודשת אך רצוי שהפעם תשכנעו בראיון שאכן אתם מתכוננים לחזור לארץ! וכמובן שתשלמו שוב את האגרה, בסך 100 $, ולהכין את כל המסמכים הרלוונטיים מחדש, עמלות וכו´. יש באפשרותך לדרוש שלא לעבור ראיון חוזר אצל אותו מראיין בקונסוליה (בד"כ זה לא כדאי).

לגבי אוכלוסייה ילידת מדינות ערב-
אוכלוסייה אשר ארץ מוצאם מוגדרות ע"י הממשל האמריקאי מדינות טרור (כגון איראן, סודאן, סוריה, לוב, צפון-קוריאה וקובה) יצטרכו להמתין כחודש ימים לבקשה (הבקשה מועברת לבדיקה עמוקה יותר בסוכנויות הממשל השונות בוושינגטון). ואילו אוכלוסייה אשר ארץ מוצאם הוצאה מרשימת מדינות טרור (כגון מצרים, מרוקו, תימן ועיראק) יאלצו להמתין בין שבועיים לשלושה שבועות.

נוהל חידוש בקשה לוויזה אשר פג תוקפה-
אדם אשר היה ברשותו ויזה ואשר פג תוקפה, עליו להגיש בקשה להארכה דרך סוכן נסיעות בנוהל מסודר. אבל לכול המאוחר עד שנה מיום פקיעת הוויזה. וכך יש לו סיכוי שהוא לא יוזמן לראיון בשגרירות ויקבל את הארכה דרך הסוכן. ואילו אדם שיגיש בקשה להארכה של הויזה אשר תוקפה עבר מעל שנה מרב הסיכויים שיוזמן מחדש לראיון בשגרירות. 


מה צריך לצרף לבקשה?:

1. טופס DS-156 , כאשר ניתן להוריד את הטפסים באתר המצורף: לינק לטופס DS-156
2. גברים בין הגילאים 16-45 צריכים גם למלא את טופס DS-157 כאשר אותו ניתן להוריד באתר המצורף: לינק לטופס DS-157 . כול הטפסים חייבים להיות מלאים וחתומים.
3.  יש לצרף 2 תמונת פספורט ולהדק אותה לבקשה, התמונות חייבות להיות תמונות שצולמו ב- 6 חודשים
    האחרונים.      
    התמונות צריכות להיות בגודל 5X5 ס"מ ללא כובע, משקפיים, עדכניות ועל רקע לבן.
4. תשלום על תחילת התהליך דרך האינטרנט\בנק הדואר 12\14 $. תשלום אגרת הוויזה  כ- 480 ש"ח מזומן
    בלבד! בבנק הדואר ולהביא את הקבלה בעת בקשת הוויזה בראיון.
5. יש לצרף מסמכים רלוונטיים כגון:
    מכתב מהמעסיק (רצוי באנגלית כמובן) ובו לציין את הפרטים הבאים:
  א. תפקיד מבקש הויזה.
  ב. תאריך עבודתו (ותק).
  ג. לצרף גם תלושי משכורת לפחות של 3 חודשים אחרונים.
  ד. אישור המעסיק ל"חופשה" לארה"ב מתאריך ועד תאריך.
  ה. רצוי תדפיסי בנק כגון: תכניות חיסכון, פק"מים, ניירות ערך וכד´.
  ו. במידה ויש לך משפחה בארה"ב, תוכל לבקש מהם מכתב שבו הם מזמינים אותך לביקור אצלם (לציין
     במכתב שם המזמין כתובת וכד´).
  ז. במידה ויש אירוע משפחתי כגון חתונה רצוי לצרף גם את ההזמנה.
6  .עולים שהיגרו לישראל משנת 1996 והלאה צריכים לצרף את תעודת העולה שלהם.
7.  בעלי עסקים פרטיים צריכים לספק תעודת רישום העסק, והצהרה על הכנסות העסק באותה שנה.
8.   ילדים מתחת לגיל 18 צרכים לצרף מכתב הצהרת אישור מההורים כולל חתימתם.
9   .רישום נכסים פרטיים כגון – בית, רכב וכד´.
 .10מי שהשתחרר מצה"ל בחמש שנים האחרונות צריך לצרף את תעודת השחרור לבקשה.
.11 אדם שביקר בארה"ב בעבר, או מי שברשותו וויזה ישנה יש לצרף את הדרכון הישן.
12. אדם המחזיק בדרכון שמחליף דרכון שנגנב או נאבד, צריך לספק רישום של כל היציאות והכניסות ממשרד
     הפנים.
13. מבקש הויזה חייב לחתום על הבקשה ולוודא אמיתותה.

לידיעת מקבלי הויזה. אדם הנכנס לארה"ב כחוק ואינו עוזב את ארה"ב יום לפני תפוגת הויזה שלו מסתכן בעברה פלילית פדרלית. מי שנשאר מעבר לזמן שהוקצב לו עובר על החוק ועלול לא לקבל ויזה בעתיד לצמיתות

רוצה לעשות כסף בארה"ב?

מלא ושלח את פרטיך בטופס הבא ונציגי החברות המובילות בארה"ב יחזרו אליך עם הצעות עבודה משתלמות